Taggar:

Stall Marlin Cheval

  • Ljudabsorbenter på Stall Marlin Cheval
  • AM Acoustics Sound Absorbents
  • Akustikmiljo

NIVÅ Ljudabsorberande vägg- och takpaneler

NIVÅ förbättrar akustiken och bidrar till ett eget uttryck med sitt särskilda formspråk. Panelerna kan varieras för att bilda unika mönster i olika färger, med eller utan textil.

Historien om unghästen Maze Runner berättar något om stallet Marlin Cheval och dess huvudtränare Marcus Lindgren. Hästen hade precis klarat livhanken efter att som ettåring blivit anfallen av en kamphund. Det var nog inte många som trodde att den traumatiserade hästen Maze Runner skulle bli en storloppsvinnare och miljonär när han kom till stall Marlin Cheval. Men efter fysisk och inte minst mental träning vände han från vrak till lovande, för att också vinna det näst största tvååringsloppet i Sverige. En riktig solskenshistoria.

Hästarnas "Grand Hôtel"

Marlin Cheval är ett modernt tränings- och tävlingsstall som drivs av Marcus Lindgren i Halmstad, med ett helt team av meriterade personer inom travsporten bakom sig. Stallet har ambitionen att göra det bästa av varje häst. Därför har man byggt ett stall som kunder beskriver som ”hästarnas Grand Hôtel”. Det är ljust och rent, boxarna är betydligt större än vanligt och det har en härlig atmosfär. Det är 8,5 meter i takhöjd!

En komplett stab

På Marlin Cheval finns en hel stab som arbetar med att ge optimala förutsättningar för hästarna. Osteopaterna Lasse Hagelskytt och Dennis Jensen jobbar med både tvåbenta och fyrbenta klienter. Patrik Nygren är equiterapeut och Cecilia Nyström, hästmassör. I teamet finns även hovslagare och kanske framför allt ett koppel av erfarna och mycket duktiga hästskötare, eller hjälptränare om man så vill.

”Vi vill jobba modernt. Själv kommer jag från humansidan från början och vill jobba förebyggande och låta veterinärer hjälpa till först när det behövs. Där menar jag att vi ligger i framkant”, berättar Marcus.

Vilsam akustik för två- och fyrbenta

Sammantaget hade stallet en väl fungerande verksamhet för både människor och hästar. Men bra kan alltid bli bättre. Stallets lunchrum behövde en översyn och mycket handlade om en förfärlig akustik. ”Det gick inte att vara där tidigare. Fick ont i huvudet och jag hörde ingenting om det var fler som åt eller vilade. Nu kan vi vara upp till 15 personer på lunch och på tävlingsdagar ännu fler”, fortsätter Marcus.

På frågan hur man kom in på idéer kring bättre akustik får vi förklaringen att trav är ett bullrigt jobb med stallets maskiner, dån från hovar och ett rejält vindbrus från de höga hastigheterna. Då behövs ett riktigt avkopplande rum att smita undan till, menar Marcus.

Medan vi talas vid droppar alla in. Någon torkar bort sand från pannan innan de slår sig ned för en lugn stund i det numera avstressande lunchrummet.