GDG förvärvar Norco Interior
2024-01-02

GDG förvärvar Norco Interior

Norco Interior är ett framgångsrikt inredningsföretag med marknad i Norden samt Central- och Östeuropa. Norco Interiors erbjudande innefattar skräddarsydda inredningar för butiker, restauranger, hotell och offentliga miljöer.

Götessons Design Group stärker sin marknadsposition genom förvärv av Norco Interior Group

 

ULRICEHAMN 2024-02-01

Götessons Design Group, en ledande aktör inom design och inredningslösningar, tillkännager med stolthet förvärvet av Norco Interior. Denna strategiska sammanslagning stärker Götessons Design Groups position på marknaden och skapar en bredare och mer mångsidig portfölj av produkter och tjänster.

“Vi är mycket glada över att bli en del av Götessons Design Group, och vi ser fram emot att nyttja möjligheter och kunskap inom gruppen för att ytterligare förbättra vårt erbjudande. Sammanslagningen stärker vår gemensamma position som en komplett leverantör av skräddarsydda inredningskoncept”, berättar Ove Opseth, CEO på Norco Interior.

Norco Interior är ett framgångsrikt inredningsföretag med marknad i Norden samt Central- och Östeuropa. Norco Interiors erbjudande innefattar skräddarsydda inredningar för butiker, restauranger, hotell och offentliga miljöer. Inom bolaget finns två stora produktionsanläggningar varav en är inriktad på träbearbetning och den andra metallbearbetning. Tillsammans med ett omfattande nätverk av underleverantörer gör detta Norco Interior till en komplett och pålitlig partner som levererar högkvalitativa lösningar. Som en del av Norco Interior ingår även Sias Contract; en specialist på att säkerställa processer för inredningsprojekt framför allt inriktade mot hotellverksamheter. Sias Contracts finns med från idé till färdig lösning och kvalitetssäkrar leveransen med noga utvalda leverantörer. För Götessons Design Group blir hela Norco Interior ett viktigt tillskott som gynnar den gemensamma visionen “Human Design, Human Growth”.

“Det känns väldigt kul att inleda ett långsiktigt samarbete med Norco Interior som har utvecklats på ett beundransvärt sätt de senaste åren”, säger Emil Johansson, CEO på Götessons Design Group. ”Bolagen kommer fortsatt drivas som separata enheter där vi kan tillföra stöd kring funktioner som möjliggör ett riktat fokus kring affärsutveckling och säljarbete. Tillsammans inom gruppen kommer vi att bredda vår kompetens och stärka gruppens erbjudande till arkitekter, inredare och kunder på den nordiska marknaden men även internationellt”, avslutar Emil.

Om Götessons Design Group
Götessons grundades 1984 och har sedan dess utvecklats till en internationell koncern som erbjuder ett komplett utbud av arbetsmiljölösningar, med fokus på kontorsytor. Gruppen består av akustikexpertis genom Akustikmiljö i Falkenberg, Sverige, som förvärvades 2015. 2019 förvärvades David design, ett exklusivt varumärke som producerar möbler skapade av Sveriges främsta formgivare. 2021 etablerades varumärket G-SIGN, som var först på marknaden att erbjuda ett helhetskoncept inom spelvärlden. 2022 tillkom Scan Sørlie till gruppen, en ledande möbelaktör på nordiska marknaden med stark kompentens inom produktion och produktutveckling. GDG-koncernen har en årlig omsättning om cirka SEK 550 miljoner och över 200 anställda. Norco Interior har en årlig omsättning om cirka SEK 900 miljoner och cirka 350 anställda. Efter samgåendet kommer Götessons Design Group ha en omsättning på cirka SEK 1,4 miljarder, och cirka 550 anställda.

Om Accent Equity
GDG är majoritetsägt av Accent Equity. Accent Equity grundades 1994, och har sedan dess genomfört nära ett hundratal investeringar. Accent Equitys ambition är att utveckla sina portföljbolag till nordiska, Europeiska och Globala ledare genom hållbara operativa förbättringar såväl som sina strategiska positioner. www.accentequity.se.

Vid frågor kontakta:
Jessica Carlstein, Marknadschef Götessons Design Group
E-post: jessica@gotessons.se

Emil Johansson, CEO Götessons Design Group
E-post: emil@gotessons.se

Ove Opseth, CEO Norco Interior
E-post: ove@norcointerior.com