AddOn Ceiling  – Aldrig mer ett tråkigt undertak.
2024-01-02

AddOn Ceiling – Aldrig mer ett tråkigt undertak.

Det klassiska T24 taket återfinns överallt i samhället. På skolor, restauranger, butiker och andra offentliga miljöer. Oftast är det en yta man inte reflekterar över, den bara finns där som en anonym inramning. Nu lanserar Akustikmiljö en produkt som kommer förändra framtiden. ADDON CEILING är ett unikt profilsystem för både nya som befintliga T-24 bärverk. Med några klick förvandlas det anonyma undertaket till en inredningsdetalj som lyfter hela rummet.

Absorbenter, i kärnmaterialet EcoSUND, är kärnan i Akustikmiljös verksamhet. Produkter med ett tydligt syfte att skapa trivsamma lokaler med god akustik, i kreativa former och färger, kanske med printmotiv på. Nu lanseras en produkt med mer fokus på estetik än kanske just akustik. Tillsammans med formgivarna Jon Lindström och Henrik Kjellberg på o4i designstudio har Akustikmiljö utvecklat produkten Addon Celing. Ett nytt unikt profilsystem som klär bärverkssystem T-24. Systemet, som består av profilskenor och rosetter, skapar karaktär till ett rum, ger ett spännande intryck som flörtar med både traditionell såväl som modern arkitektur.

Addon_gruppbild_web.jpg


- AddOn Ceiling föddes ur idén att på ett enkelt och miljösmart sätt ge fler möjligheter till att anpassa och uppgradera nya och befintliga standard-undertak som ofta upplevs som anonyma och tråkiga säger Jon på o4i.

Designen på rosetten ger takplattorna rundade hörn och de halvrunda skenorna ger takets bärverk en subtil och elegant relief som kan färgmatchas med övrig inredning. På detta sätt blir taket en lika viktig del av helheten som vägg och golv.

Genom add on-principen kan man på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt ändra färg och materialkänsla på de flesta befintliga undertak - nyinstallerat eller gammalt - utan att behöva riva och kasta bort det som redan är på plats. - Miljösmart och resurseffektivt även i tid och pengar! Det finns inga begränsningar i hur stor eller liten yta som kan täckas. Det går lika bra att fylla ett helt tak eller bara en del av bärverket. Andreas Hultfeldt, försäljningschef på AM, berättar att målet med systemet har varit att det ska vara smidigt att montera.

- Vi ville vi ta fram en produkt som kunder och installationsfirmor själva kan sätta fast säger han. Då behöver det inte bli ett lika stort projekt att göra en förändring i ett rum.

AddOn Ceiling kommer användas i offentliga miljöer där den visuella helheten är viktig och där omsorg för detaljer i inredningen är hög som tex butiker, hotell, restauranger och kontor. Systemet ger arkitekter och inredare en bred palett av möjligheter genom att kunna kombinera och matcha bärverket med akustikplattor i olika färger och material i hela tak - eller delar av tak.

- Vi hoppas att AddOn Ceiling inspirerar till att behålla och up-cycla befintliga undertak och på så sätt främja det nödvändiga paradigmskifte som pågår inom byggsektorn där återvinning och miljötänk är viktiga ledord för framtider säger Henrik från o4i.

Lyft blicken och se möjligheterna till förändring. Låt oss säga hejdå till alla anonyma undertak och välkomna ADDON CEILING  till de publika lokalerna.