Taggar:

ISELA

PRINT Ljudabsorberande tavla

Inred med tavlor av hög kvalitet. Använd egna foton och illustrationer eller välj något från vår bildbank.

Patricia trambevski är inredningsdesigner på ISELA. Hennes mål är att skapa konsekvent design som förmedlar en eftertanke och som håller över tid.

Vid ett stort arbetsbord i ISElAs studio sätter jag mig ned för att tala med Patricia Trambevski om inredningsdesign och hur typen av projekt påverkar hur man bör jobba.

- Jag har arbetat med både restauranger och kontor och ser en tydlig uppdelning i vilket fokus man har. För upplevelsebaserade kunder inom restaurang och hotell handlar det om att skapa upplevelser och atmosfär, medan designern för kontor arbetar med att förmedla ett varumärke och skapa en god arbetsmiljö, säger Patricia Trambevski.

I Patricias första kontakt med en ny kund vill hon ta reda på vilka behov som är viktigast. Ofta är man dessutom osäker på vilken stil som kan fungera i projektet.

- Jag brukar starta med att spalta upp de olika målgrupperna och de praktiska behoven för att få en bra bild över vilka verktyg man kan jobba med, fortsätter Patricia.

Efter projektstart presenterar Patricia en komplett projektplan som även inkluderar genomförandefasen, något som även omfattar tidssynk och kontakt med olika hantverkare och leverantörer.

- I mina projekt är det oerhört viktigt att vara med hela vägen.

Ofta är det lösningar som man inte bara kan köpa och ställa upp. Man måste vara med och se att resultatet stämmer överens med visionen. Särskilt viktigt är det när det dyker nya utmaningar på resans gång och man måste ta snabba beslut, berättar Patricia.

På frågan om hur drömprojektet ser ut får jag inget konkret svar. Snarare en betraktelse över det lockande med att få ta ett större grepp och att få jobba väldigt konceptuellt.

- Oscars Nattklubb och Systeminstallations olika kontor är bra exempel på hur en konsekvent linje gav ett lyckat resultat, säger Patricia.

Systeminstallation huvud- och lokalkontor

Projekt med en kund som ISElA följt över lång tid. I samband med ett varumärkesarbete och profilbyte ville kunden kommunicera sitt nya varumärke samt skapa en bättre arbetsmiljö. Här fick värdeord och färger gå igen i kontorsmiljöerna.

Det var en väldigt kal miljö som behövde mjukas upp samtidigt som man hela tiden hade fokus på varumärkets själ.

Ljudmiljön på kontoren behövde också ses över. Hårda trägolv, betong och öppna planlösningar innebär alltid en akustisk utmaning. Här arbetade vi med många ljudabsorberande print-tavlor från Akustikmiljö samt med textilier och en färgkoordinerad matta. Allt matchade den nya grafiska profilen. Sammantaget blev det en helt annan arbetsmiljö akustiskt.

Eftersom kunden utöver huvudkontoret i Varberg även har lokalkontor i Halmstad och Göteborg gjordes mycket sambeställningar av material och hantverkare där ISElA trädde in som samordnare.

Patricia kommenterar: Det blev en väldigt snygg och konsekvent helhet. Roligt att kunden direkt kommenterade den sköna nya ljudbilden.

Oscars Nattklubb i Varberg

Oscars Nattklubb Med en begränsad budget utgick Patricia från bärverket i taket som redan fanns på plats. Målet vara att skapa en unik kosmopolitisk känsla, där man kan vara var som helst i världen utan anknytning till Varberg. Akustikmiljö hjälpte mig med infärgade ljudabsorbenter där vägg och tak gick i en och samma kulör, taget från tapeten. En snygg detalj var att även själva bärverket kunde målas in i samma färg.

Eftersom det är en nattklubb fanns särskilda krav på akustiken där ljudet är en del av upplevelsen. Kall och varm ljudbild påverkar atmosfären lika mycket som efterklangstider och ljudnivåer och det gäller att få till rätt känsla.

Patricia kommenterar: Kul med en nattklubb då man kan jobba så extremt konceptionellt. Det var en modig kund som ville ta ut svängarna.

Fakta ISELA och Patricia Trambevski

Patrica Trambevski

Patrica Trambevski grundade ISELA 2006 och har sedan starten arbetat med inredning, kläddesign, produktdesign och föreläsningar ingår. På inredningssidan jobbar Patricia med restauranger, nattklubbar, kontor och privata hem. Senaste projekten är Societets- restaurangen i Varberg, Systeminstallations kontor, café coop forum och Galleria Trädgården.