Taggar:

Götessons och Akustikmiljö är viktiga spelare i bordtennis-VM

  • Kristian Karlsson. Foto: Manfred Shillings
    Swedish player Kristian Karlsson. Photo: Manfred Shillings
  • PRINT sound absorbent
    PRINT sound absorbent
  • A.M. Acoustics sound absorbers at the sporting arena
  • A.M. Acoustics sound absorbers at the sporting arena
  • A.M. Acoustics sound absorbers at the sporting arena
  • A.M. Acoustics sound absorbers at the sporting arena

Akustikmiljö hjälper Padel Zenter med bättre ljud

Padel Zenter i Årstad är nu invigt med matcher mellan både elit samt välkända namn från övriga sportvärlden. Anläggningen har nio nybyggda banor och center court av absolut toppkvalité.

Söndagen den 29 april går lag-VM i bordtennis av stapeln i Halmstad. Götessons har tillsammans med dotterbolaget Akustikmiljö gått in som storsponsor och bygger miljöerna kring evenemanget som är ett av Sveriges största internationella idrottshändelser i år. – Inför turneringen har vi satsat hårt på att bygga öppna, välkomnande och trendiga miljöer med fokus på design och funktionalitet, säger Johan Götesson.

Götessons AB, som är marknadsledande inom helhetslösningar för kontor och publika miljöer, har tagit sig utanför kontoren och in på idrottsarenan. Inför lag-VM i bordtennis bygger företaget allt ifrån warm-up zoner till lounger och pressläktare. Besökare, spelare och press från hela världen kan förvänta sig en modern arenamiljö i skandinavisk anda. Johan Götesson som är Creative Director på Götessons ser fram emot samarbetet.

– Detta är den största idrottshändelsen i Sverige på många år och att få vara med och bygga miljön kring turneringen känns otroligt hedrande, säger Johan Götesson.

Johan Götesson har spenderat mycket tid i olika idrottshallar genom åren och upplevt utmaningar med problematisk akustik, därför har företaget utvecklat produkter med innovativa akustiklösningar som dämpar ljudnivåerna. 2015 förvärvade Götessons företaget Akustikmiljö i Falkenberg för att bredda sin kompetens och kunna erbjuda kunderna ett optimalt resultat för en bra ljudmiljö.

– Vår utmaning är inte bara att skapa moderna produkter med snygg design som ligger rätt i tiden, vi måste också skapa ergonomiska lösningar och produkter som främjar hälsan. Hälsa passar ju väldigt bra in på temat idrottsarrangemang, det känns även kul att få bistå med trendiga och sköna loungemiljöer, säger Johan Götesson.

Skandinavisk design på den internationella arenan

Mikael Andersson som är en av arrangörerna till lag-VM i bordtennis, menar att Götessons möbler med dess funktionalitet kommer att tillföra en innovativ touch som känns helt rätt på den internationella spelplanen.

– Som arrangörer har vi ett motto ”Welcome to the next level” och det lever även Götessons upp till. Därför kändes företaget som en naturlig partner när vi såg oss om efter inredare. Det känns dessutom extra roligt att få visa upp den skandinaviska designen på ett globalt evenemang som det här, säger Mikael Andersson, teknisk direktör.

Götessons är även aktuella i en TV-satsning som kommer att visas i svensk och tysk TV. Företaget har byggt miljöerna i en serie som baseras på Kristina Ohlssons kriminalromaner om kriminologen Fredrika Bergman. Bokserien har sålts i 27 olika länder i 2,2 miljoner exemplar. Om vi går tillbaka till sportvärlden så har Götessons har även satt upp akustikplattor i Zlatans nyöppnade Padel Zenter i Årsta.